Saltar a continguts

Centre d’Esplai Santa Maria

Navegació

Menú principal

Preguntes freqüents

Aquest és un apartat on us resumim i responem les preguntes més freqüents que ens feu per les colònies d'estiu. Esperem que ajudi a clarificar i a que estigueu menys preocupats. Si contineu tenint dubtes, ja ho sabeu, contacteu amb nosaltres a:info@cesantamaria.org

 

Podrem trucar als nostres fills/es? 
No podreu trucar directament als vostres fills/es, ja que no està permès portar telèfon mòbil durant les colònies. Si en portessin, el requisaríem i el tornaríem al final de l’estada. Tampoc podreu parlar amb ells mitjançant el telèfon de la casa. Només podreu parlar amb el seu fill/a si es tracta del l’aniversari o sant del seu fill/a, si els seu fill/a s’ha posat malalt o ha tingut un accident o si per desgràcia hi ha hagut algun accident o mort a la família.  

Llavors, no hi ha cap manera de contactar amb els nostres fills/es durant les colònies? 
Sí. L’equip de monitor us facilitarà l’adreça de la casa de colònies i així els hi podreu enviar cartes a través del correu convencional.  

I si els hi passa alguna cosa? Com sabrem que estan bé? 
La nostra filosofia es que si no teniu notícies vol dir que les notícies que puguin haver són bones. No obstant, si el vostre fill/a es posa molt malalt o té un accident ràpidament tindreu notícies nostres. 

Els fareu caminar molt? 
Quan els fem caminar més és durant l'excursió que realitzem a mitja colònia. La resta d’excursions són de nivell baix i mitjà, algunes fins i tot es fan amb autocar. A més, no porten motxilles pesants. Els únics que fan excursions de nivell alt són els nens i nenes del Campament Volant que són els més grans de la colònia i realitzen 2 rutes durant les colònies carregant a la motxilla, la roba, l’alimentació i les tendes. De totes maneres, els monitors creiem que és del tot sa que facin una mica d’excursionisme.  

Poden portar amics de fora? 
Evidentment que sí. Podeu animar a qui vulgueu: amics, cosins, germans, companys, etc. perquè s’apuntin a les colònies o les activitats que fem durant el curs. Com més siguem, més riurem! 

Com puc aconseguir el fulard si sóc nou? 
Només us haureu de dirigir a la nostra parada que muntem el dia de la Fira d’Entitats (3r diumenge de setembre), a la Fira de Santa Llúcia (2n dissabte de desembre), al nostre local (cada dissabte que fem activitat), a la reunió de pares o el mateix dia que marxem amb autocar. Tenen un preu de 4 € i com que seran sempre vostres, us aconsellem que poseu de manera clara el vostre número de roba. 

Que em podré emportar un llibre per llegir? 
Clar que sí! Durant les colònies hi haurà estones de descans i estones lliures que no només podreu gaudir amb els vostres companys sinó amb vosaltres mateixos portant llibres, còmics, jocs de cartes, postals per escriure, etc. 

A la normativa posa que no podem portar aparells electrònics, que podem portar càmera de fotos? 
En principi no. Els monitors ja en portarem i serem els encarregats de fer les fotos i els vídeos. El Dia de Pares muntem una paradeta de productes a davant de la casa on podreu trobar un CD amb més d’un miler de fotos del torn de colònies realitzat i un DVD amb la pel·lícula del torn de colònies de l’estiu anterior. Així que no us aconsellem portar-ne, ja que a part de que l’equip de monitors no es farà responsable del que li pugui passar, estareu pendents de fer les fotos i no gaudireu de les activitats. 

Jo sense el meu peluix preferit no puc dormir. Que me’l podria endur? 
Clar que sí. Això és una cosa que entenem i respectem, així que no tenim cap problema en que us ho podeu emportar. 

Els nens/es estaran exposats al sol durant molt de temps i el meu fill/a té la pell molt sensible, que us puc donar crema? 
Evidentment. Dins la motxilla no us heu de deixar de posar el pot de crema solar. La majoria de les nostres activitats es realitzen a l’aire lliure i això provoca que estiguem molt temps sota el sol. Cal puntualitzar que els monitors van recordant als nens i nenes que es posin crema solar, sobretot a les excursions que els obliguem a portar el pot a dins la motxilla. 

Si hi ha algun aliment que detesto, me’l fareu menjar igualment? 
La nostra filosofia és que farem menjar de tot, encara que sigui en quantitats mínimes. Si algun nen/a tingués al·lèrgies s’haurà d’especificar a la fitxa d’inscripció que us facilitarem, de la mateixa manera que si es tractés d’un aliment que causa ingesta o malestar. Així que si a la fitxa no posa res sobre un determinat tipus d’aliment, nosaltres sempre el farem menjar, almenys que el provin en quantitats petites. 

Si ja teniu la cartilla de vacunes i fotocòpia del DNI d’altres anys, cal que us ho tornem a lliurar? 
Sí. Pot passar que la cartilla de vacunes o el DNI hagin canviat durant el curs i per aquest motiu cal entregar-ho de nou. A més a més, la vostra documentació és destruïda 3 mesos després de les colònies com a mesura de protecció de dades.

Carta d'informació i reunió de pares i mares (Colònies 2017)
Document  (pdf 267.18KB)
Carta "Dia de pares" (Colònies 2017)
Document  (pdf 415.61KB)
Presentació reunió de pares (Colònies 2017)
Document  (pdf 7.59MB)
LLISTAT NÚMEROS DE ROBA (COLÒNIES 2017)
Document  (pdf 132.07KB)