Saltar a continguts

Centre d’Esplai Santa Maria

Navegació

Menú principal

Qui som?

Des del 1991, als diferents locals cedits per la Parròquia de Santa Maria, l'Ajuntament de Balaguer i l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer ha tingut la seva seu el Centre d'Esplai Santa Maria. Amb NIF R-2500374-J i el número 01258 de la Direcció General de Joventut, el nostre centre aplega infants, adolescents i joves per a viure el temps lliure d'una forma diferent, amb sentit, cercant com a últim objectiu l'educació en el lleure i sense afany de lucre. Comptem amb un equip de monitors titulats que, de manera voluntària i mitjançant activitats (jocs, tallers, sortides,...) vol transmetre valors i actituds per tal que el nen desenvolupi totes les seves capacitats. El C.E. Santa Maria està federat a la Fundació d'Esplais de Santa Maria de Núria (FEMN), que agrupa els centres d'esplai de la diòcesi de l’Urgell. Actualment, la FEMN és una associació de 15 centres d'esplai i 9 cases de colònies repartides arreu del bisbat. En conjunt conten amb uns 250 monitors i les activitats apleguen al voltant de 1000 infants, joves i adolescents. La Fundació d'Esplais de Santa Maria de Núria és una entitat de caràcter diocesà, que està en l’estructura organitzativa del nostre bisbat formant part de la Delegació Diocesana de Joventut.

Imatge de complement

Monitors
El nostre centre d'esplai compta amb un equip de monitors que gestiona l’entitat i organitza les activitats educatives.
Aquests joves amb edats majoritàriament entre 16 i 35 anys, són persones formades per tal d’oferir un servei de qualitat als infants i les seves famílies.
Els monitors i monitores, tots ells  voluntaris, contribueixen a enriquir el teixit associatiu del seu entorn i prenen un compromís educatiu amb les noves generacions. L'actual equip de monitors està format actualment per 30 persones, separades en dos grups: A i B. Cada grup s’encarrega d’organitzar les activitats d’esplai cada 15 dies. Tots els monitors són majors de 16 anys, que és l'edat en que pot entrar de monitor una persona al nostre centre. La mitjana d'edat de l'equip de monitors és de 22 anys. Molts d’ells ja compten amb la titulació de la Generalitat de Catalunya de Monitors d'Educació en el lleure, que de manera voluntària i mitjançant activitats (jocs, tallers, sortides,...), vol transmetre valors cristians i actituds per tal que el nen desenvolupi totes les seves capacitats. Dins de l'equip comptem amb el suport de pre-monitors que són nois i noies de 16 a 18 anys que més endavant tenen la intenció de ser monitors. Després de 1 o 2 anys d'aprenentatge poden decidir si volen continuar amb aquesta tasca i se'ls aconsella de fer el curs de monitor de lleure.
Actualment el nostre centre compta amb 2 titulacions de director i 15 titulacions de monitor.

Què ens motiva?
La nostra principal motivació és bàsicament la dedicació i la passió pels nens i nenes com a futurs protagonistes de la nostra societat. I, com a membres de l'Església, la fe que perfila una manera de ser i una visió de la persona.

Quina és la nostra oferta?
Oferim un espai on infants, adolescents i joves, viuen una experiència de temps lliure amb sentit, educant-se i autoeducant-se a través del joc, la descoberta, el treball, l'aventura, la festa, la convivència, l'aprenentatge i l'assumpció de responsabilitats... Aquestes activitats és realitzen principalment a través del dia a dia del curs (els dissabtes de 16.30 a 18.30) i també a les colònies d'estiu.

Imatge de complement

A qui va adreçat?
A infants de Balaguer i també d'alguns pobles dels voltants, que cursen desde 1r. de Primària fins a 1r d'ESO. Està al servei de qualsevol infant independenment de les seves creences.

A quines entitats-fundacions-federacions estem associats?
Com a Centre d'Esplai Santa Maria estem federats a la Fundació d'Esplais Santa Maria de Núria a nivell del Bisbat d'Urgell i també estem registrats amb número 01258 a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
També estem federats al Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), moviment que coordina totes les entitats d'esplai cristianes del nostre país.
A més a més, la fundació a la qual pertanyem està federada a Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai a nivell autonòmic i Didania a nivell estatal. Així mateix CCCCCE és membre de la Federation Internationale des Mouvements Catholiques d'Action Paroissiale a nivell internacional.
I També col·laborem amb el Pla de Desenvolupament Comunitari de la nostra comarca a través de la Taula d'Entitats de Balaguer del PDC de la Noguera.