Saltar a continguts

Centre d’Esplai Santa Maria

Navegació

Menú principal

Que fem?

Les colònies són una activitat educativa que desenvolupem per a infants, aprofitant el període en una casa, a ple camp, fora de l’ambient habitual, lluny de la família i amb activitats extraordinàries.
Les realitzem a l'estiu, i com darreres activitats del curs, organitzem colònies per tots els nens i nenes.
Totes les activitats plantejades es formulen a partir d’uns objectius pedagògics que s’intentaran assolir durant tota l’estada i amb cada una de les activitats diàries. Aquestes activitats són, principalment: manualitats, jocs de nit, vetllades, ginkames, excursions, cançons, danses, etc.
Els primers dies ens comencem a coneixer tots, nens i monitors. I la resta de dies fem activitats de tot tipus que giren al voltant del Centre d'Interès. El Centre d'Interès és un eix d'animació temàtic que dura tot el torn. Totes les activitats que fem durant els 15 dies estan relacionades amb aquest eix d'animació. Les activitats que realitzem estan adequades a totes les edats. Per aquest motiu la colònia està dividida en 2 grups, la colònia i el campament volant. La colònia està compresa de 1r de Primària fins a 1r d'ESO i el campament volant de 2n a 3r d'ESO. Normalment reunim entre 90 i 110 infants, depenent sempre de la casa on anem. Les places es reparteixen normalment entre Balaguer i rodalíes (50 %) i Tàrrega i rodalíes (50 %). També cal destacar que el Campament Volant està límitat a 20 places. Les activitats que realitza la colònia són divertides i de tipus didàctic i educatiu. (Ex. Tallers, excursions, cants, danses, esports, jocs, ginkames, obres de teatre, jocs de pistes,...) En canvi el campament volant realitza unes activitats de superació, esforç, educatives, companyerisme i d'aventura. (Ex. Excursions, jocs, obres de teatre, cants, esports d'aventura, aprendre a cuinar, preparar-se per ser pre-monitors,...) Com que sóm un centre de catòlic, volem transmetre valors cristians i actituds per tal que el nen desenvolupi totes les seves capacitats. Per aquest motiu cada diumenge celebrem l'Eucaristia i beneïm cada àpat amb cançons de benedicció ja siguin cristianes o laiques. L'últim diumenge de colònies, els pares venen a recollir els nens i celebrem tots junts l'Eucaristia. Aquest mateix dia es pot visitar la casa on els nens han passat el torn de colònies i veure l'exposició de les colònies. També es poden comprar productes relacionats amb el nostre centre o la casa de colònies i veure la projecció de totes les fotografies realitzades. Els pares i els fills es poden quedar a dinar als voltants de la casa i gaudir d'un bon dia familiar.

Imatge de complement
HORARI BASE DE LA COLÒNIA


08:00 h. Aixecar-se monitors.
08:30 h. Aixecar-se infants.
09:00 h. Esmorzar.
09:45 h. Serveis.
10:30 h. Activitat de matí.
12:30 h. Bany-Dutxes-Rentar roba.
13:45 h. Preparar-se per anar a dinar.
14:00 h. Dinar.
15:00 h. Temps lliure.
16:00 h. Activitat de tarda.
17:30 h. Berenar.
18:00 h. Activitat de tarda.
19:00 h. Reunió de grup.
19:30 h. Cants i danses.
20:15 h. Temps lliure.
20:30 h. Sopar.
21:30 h. Activitat de nit.
23:00 h. Presentació del Centre d'Interès.
23:15 h. Reflexió.
23:30 h. Dormir infants.
00:00 h. Reunió de nit.
01:30 h. Dormir monitors.