Saltar a continguts

Centre d’Esplai Santa Maria

Navegació

Menú principal

Fira de Santa Llúcia

Imatge de complement

Organitzada per l'Ajuntament de Balaguer, la Fira de Santa Llúcia és un esdeveniment que es cel·lebra normalment el 2n dissabte de desembre al Centre Històric de Balaguer.
En aquesta fira podrem trobar productes típics de Nadal que comerços i tallers de tota la comarca de la Noguera ofereixen al públic.
A part de poder comprar en algunes de les paradetes que trobem per allí, també podem sentir nadales tant en directe com per megafonia i els més petits poden donar la carta al Pare Noël o al patge reial.
La idea de la nostra entitat en partipar-hi va sorgir degut als problemes econòmics que patia el nostre centre a finals del s. XX degut a la retirada del suport econòmic que fins feia poc ens proporcionava Càritas. Tot això, i la dificultat que una entitat com la nostra pugui obtenir finançament, provoca que normalment la nostra tresoreria passi per moments difícils i per aquest motiu la Fira de Santa Llúcia és una oportunitat per obtenir ingressos extra per a que després els poguem dedicar a les nostres activitats.
No hi participem cada any, tot depén del temps que es disposi per fabricar alguns dels productes que fan els nens, monitors i també els pares. També aprofitem per fer-nos conèixer al públic que encara no sabia que existíem. A part dels productes fets expresament per l'ocasió, també podeu trobar els productes oficials (samarreta, jersei, gorres, rellotges, CD's d'imatges, DVD's de colònies, cançoners, revistes,...) i la loteria de Nadal que cada any venem.
Per diferents torns, els nens realitzen la venda dels productes. D'aquesta manera els ensenyem a agafar una mica de pràctica a l'hora de comercialitzar i moure diners, sempre amb la supervisió d'un parell de monitors.
A més a més, la tarda d'aquell mateix dia, organitzem alguna activitat pels infants de Balaguer al Casal Lapallavacara.